header-img

Još jedna inovacija iz Norveške – MILLICABLE™ & MILLICKLICK™

Lak i efikasan način ugradnje podnog grejanja – posebno prilagođen laminatnim i drvenim podovima.
MILLICABLE™ je tanak grejni kabl jednostrano napajan linearne snage od 6 W/m. Može se ugraditi u tradicionalno izliveni pod ili u kombinaciji sa MILLICLICK™ pločama kao sistem za grejanje drvenih podova. MILLICABLE™ se isporučuje sa skrivenom spojnicom(*) i 3.5 m napojnog kabla.

Kada se ugrađuje kao slobodno položen kabl, pričvršćuje se za podnu podlogu lepkom ili aluminijumskom trakom. Razmak između linija kabla mora biti izračunat unapred, a otpor grejnog kabla i izolacije provereni pre izrade cementnog estriha/betona.

MILLICABLE™ u kombinaciji sa MILLICLICK™

Sistem se sastoji od tabli pokrivenih aluminijumskom folijom (MILLICLICK™) sa unapred pripremljenim žlebovima za grejni kabl MILLICABLE™.
MILLICABLE™ u kombinaciji sa MILLICLICK™ se može ugraditi direktno ispod drvenih podnih obloga poput parketa ili laminata, bez upotrebe betona ili nivelišuće mase.
MILLICLICK™ ploče su prekrivene aluminijumskom folijom i imaju unapred pripremljene žlebove za kabl što značajno olakšava njihovu ugradnju. Unapred napravljeni žlebovi za kablove su postavljeni tako da razmak između linija kabla bude 10 cm, što rezultuje izlaznom snagom površine od 60 W/m2. Ploče se postavljaju na stabilnu i izravnatu površinu poda.
MILLICABLE™ ima spoljašnji omotač napravljen od poluprovodljivog polimera, koji je u stalnom kontaktu sa provodnikom uzemljenja unutar kabla. Stoga, postavljanjem MILLICABLE™ u žlebove, aluminijumska folija se “povezuje” sa potencijalom zemlje. Za aluminjumsku foliju nije potrebno drugo uzemljenje. Između parketa/laminata i MILLICLICK™ ploča instalira se standardna podloga za parket odnosno laminat.

MILLICLICK™ ploče treba koristiti isključivo u kombinaciji sa MILLICABLE™ grejnim kablovima. Sistem podnog grejanja i ugrađena snaga treba da budu odobreni od strane proizvođača podnih obloga (parket/laminat).

 

 

Način montaže podnog grejanja MILLICLICK™ pogledajte na sledećem linku:    Podno grejanje MILLICLICK™