header-img

Video galerija

Grejni kablovi po svojoj konstrukciji predstavljaju visokofunkcionalan i krajnje jednostavan proizvod. Međutim, mogućnosti za njihovu primenu su neograničene. 1926. godine u Norveškoj, kompanija Nexans je patentirala prvi grejni kabl. Ideja je bila da se grejanjem rasadnika produži vegetativni period. Ubrzo zatim ljudska kreativnost i inventivnost nalazi razne druge mogućnosti za primenu grejnih kablova, pa ih tako danas srećemo kod podnog grejanja, sistema za otapanje snega i leda, zaštitu od smrzavanja i grejanje cevi, industriji, čak i u hladnjačama

Grejni kablovi kao i različite mogućnosti za njihovu primenu, mogu se naći u našoj video galeriji

Otapanje snega i leda

Otapanje snega i leda sa spoljnih površina omogućava nesmetano kretanje ljudi i vozila, povećava funkcionalnost i vrednost objekta. Upotrebom grejnih kablova i termoregulacione opreme sa senzorom vlage i temperature dobija se potpuno automatizovan i energetski efikasan sistem.

Električno podno grejanje

Električno podno grejanje pruža maksimalni komfor za korisnike uz minimalna ulaganja i potrošnju prilikom upotrebe. Ne zahteva dodatnu opremu ni pomoćne prostorije. Grejni kablovi se instaliraju ispod površine poda, a termostat je jedini vidljivi deo sistema. Pravilna priprema elektroinstalacija dodatno olakšava i ubrzava montažu.

Grejači garažne rampe

Ugradnja grejniha kablova direktno u asfalt umogome ubrzava radove na izgradnji pristupnih puteva, garažnih rampi, kolotraga i sl...

Zaštita cevi od zamrzavanja

Prateće grejanje cevi u industriji, da bi se obezbedila određena temperatura za potrebe nekog industrijskog porcesa, ili zaštita cevi od zamrzavanja, jedna je od jako čestih primena električnih grejnih kablova.

Grejanje kolotraga - ugradnja u asfalt

Kako bi se smanjila instalisana snaga, ali i sama investicija, često je moguće izbeći grejanje cele površine, i opredeliti se za grejanje staza, kolotraga i sl. Na taj način, postiže se isti efekat uz manji utrošak energije i niže investicione troškove.

Garažna rampa - kolotrazi

Grejni kablovi se mogu ugraditi u kolotrage, na već pripremljenu betonsku podlogu i zatim se zaliti betonom, kamenim pločama, behaton pločama, ukrasnom ciglom i slično.

Grejanje zemljišta

Osim za otapanje snega i leda, grejni kablovi se mogu koristiti i za zagrevanje zemljišta, bilo na otvorenom ili u rasadnicima. Takođe, ukoliko želita da otopite sneg i led sa vaše staze ili drugih travnatih površina, imamo rešenje za vas.

Enerset doo - Norveški grejni kablovi

Podno grejanje, otapanje snega i leda, grejanje zemljišta, zaštita od zamrzavanja i prateće grejanje cevi..., samo su neke od primena grejnih kablova za koje smo se specijalizovali. Proračun, projektovanje, tehnička podrška, ugradnja. Visok kvalitet proizvoda i usluga i dugogodišnji garantni rok samo su neki od razloga za zadovoljstvo naših klijenata i saradnika.

Podno grejanje

Priuštite sebi norveški komfor uz minimalna ulafanja i potrošnju energije.

Grejna mreža - SNOWMAT

Ukoliko želita da sami sprečite pojavu leda na kolotrazima vaših rampi, pristupnih puteva; kao i stazama, preporučujemo vam da koristite SNOWMAT. Jednostavno i elegantno rešenje po principu 'uradi sam'.

Instalacija grejne mreže

Još jedno 'uradi sam' rešenje iz Nexansa. Grejne mreže su pogodne za ugradnju u kupatilima, kuhinjama, hodnicima..., ali i u svim drugim prostorijama ukoliko ste ograničeni visinom poda. Zajedno sa termostatom dobijate kompletan sistem podnog grejanja veoma jednostavan za instalaciju čak i u sopstvenoj režiji. A mi smo tu da vam pružimo svu tehničku podršku.