header-img

SENZOR ZA SNEG I LED ETOG-55

pro_alt

TIP

ETOG-55-US224

MERENJE

TEMPERATURA + VLAGA

DUŽINA KABLA

10M

BROJ PROVODNIKA

6 x 0.50mm2

MONTAŽA

SPOLJAŠNJE POVRŠINE

ZEMLJA POREKLA

DANSKA

Senzor za sneg i led ETOG-55

Senzor ETOG-55 meri temperaturu i vlagu tla. Dizajniran je za ugradnju u spoljašnje površine. ETOG-55 senzor treba instalirati tamo gde se obično pojavljuju najgori problemi sa snegom i ledom, odnosno na površinama gde se  sneg najduže zadržava. Senzor bi trebalo da bude ugrađen na tvrdom osloncu, tako što se gornji deo senzora postavlja u ravni sa završnom površinom.

Senzor za sneg i led ETOG-55 karakteristike

Senzor za sneg i led se isporučuje sa 10m instalacionog kabla. Kabal mora biti montiran u skladu sa važećim propisima. Kabal nikada ne sme biti instaliran paralelno sa kablovima za napajanje pošto električna mreža može uticati na signal senzora. Kabal senzora se može produžiti do 200 m pomoću standardnog instalacionog kabla: 6×1,5 mm2. Ukupni otpor kabla mora biti manji od 10Ω. Senzor poseduje sopstveni grejač koji se aktivira kada kontroler duže vreme ne može da izmeri vrednost vlage.

Senzor za sneg i led ETOG-55 montaža

Senzor je dizajniran za montažu u površinu na otvorenom. Može se montirati direktno u materijal (najčešće kod betonskih ili kamenih ploča koje su postavljene na sloj sitnog peska) ili u plastičnu cev koja se postavlja pre izlivanja betona. Montaža senzora ETOG-55 se vrši pomoću dva metalna nosača da bi se senzor postavio u ravan sa završnom podnom oblogom.

Kada se grejni kablovi ugrađuju u gotove materijale kao što su beton ili asfalt preporučujemo senzor za sneg i led tipa ETOG-56 koji se montira u prethodno ugrađen nosač ETOK-1.