header-img

AeroFlow radijatori na struju

Predstavljamo vam jedinstven proizvod na našem tržištu: termoakumulacioni radijator na struju nemačke kompanije Thermotec AG.

AeroFlow radijatori na struju razlikuju se od drugih električnih grejnih tela (kao što su uljani radijatori ili norveški radijatori), po tome što imaju jezgro od šamotne opeke koja akumulira toplotu koju zatim emituje u prostor. Na ovaj način, AeroFlow električni radijatori:

 • štede električnu energiju,
 • omogućavaju brzo zagrevanje prostorije uz ravnomernu raspodelu temperature i
 • učinkovitiji su od panelnih radijatora.

 

Sistem kontrole i regulacije AeroFlow radijatora veoma je jednostavan, a instalacija ne zahteva nikakve dodatne elemente poput cevi, kotla i slično. Pored toga što štede energiju i novac, AeroFlow električni radijatori ne zauzimaju prostor i savršeno se uklapaju u bilo koji stil.
Radijatori se povezuju na električnu mrežu putem klasične 230V utičnice i dolaze uz 30 godina garancije.

Princip rada

 

termoakumulacioni električni radijator, konstrukcija

U jezgru AeroFlow električnih radijatora nalazi se vatrostalna cigla odnosno šamotna opeka. Za razliku od norveških radijatora, ili drugih radijatora na struju, u ovom slučaju ne zagreva se čelična školjka radijatora, već kamen.

Prilikom zagrevanja toplota se akumulira i zatim emituje u prostoriju. Radijator preuzima hladan vazduh odozdo, zagreva ga i oslobađa toplotu direktno kroz otvore koji se nalaze na vrhu radijatora – stvarajući takozvanu konvekcionu toplotu.
Kada je dostignuta željena temperatura, podešena putem termostata, radijator će se isključiti, a šamotna opeka će nastaviti da emituje toplotu, bez dodatnog trošenja električne energije.
Da bi se osigurala ravnomerna raspodela toplote, AeroFlow električni radijatori imaju posebno dizajnirane grejne zone na vrhu i na dnu radijatora.

AeroFlow radijatori na struju nude čak četiri načina regulacije:

 1. Manuelna regulacija

Ovaj način regulacije podrazumeva podešavanje željene temperature direktno na radijatoru. Ugrađeni senzor omogućava da se grejač isključi kada je željena temperatura dostignuta.

 1. Programiranje plana grejanja

Ova opcija daje mogućnost da se za svaki dan u nedelji programiraju različiti periodi u toku dana i željena temperatura tokom njihovog trajanja. Na ovaj način možete uskladiti željenu temperaturu u svakoj prostoriji i svoju dnevnu rutinu. Na ovaj način nećete trošiti energiju na zagrevanje u periodu kada ne boravite u prostoriji ili kada je smanjena potreba za grejanjem, recimo tokom noći. Zahvaljujući tome, dodatno ćete smanjiti svoj račun za električnu energiju.

 1. Bežična kontrola putem aplikacije

AeroFlow radijatori na struju nude mogućnost povezivanja na internet, što omogućava kontrolu putem tableta i/ili pametnog telefona uz pomoć besplatne apliakcije. Na ovan način obezbeđujete regulaciju u realnom vremenu što dodatno smanjuje troškove i povećava nivo vašeg komfora.

 

električni radijator, daljinska kontrola

 1. Kontrola putem Amazon Alexa uređaja

Sistem za kontrolu AeroFlow električnih radijatora kompatibilan je i sa Amazon Alexa uređajem, te vaše grejanje možete kontrolisati i uz pomoć glasovnih komandi.

Prednosti grejanja na struju radijatorima koji akumuliraju toplotu

Budući da koriste električnu energiju za zagrevanje šamotne opeke koja postepeno emituje toplotu, AeroFlow radijatori na struju imaju nekoliko prednosti u odnosu na druge vrste grejanja:

 1. Ušteda energije

Akumuliranje i postepeno emitovanje toplote omogućava da se električna energija ne troši u kontinuitetu, te ovaj sistem dovodi do uštede električne energije. Takođe, ovi radijatori pružaju mogućnost precizne regulacije i podešavanja temperature u svakoj zasebnoj prostoriji, što eliminiše nepotrebno grejanje praznih prostorija štedeći energiju i vaš novac.

 1. Ekološka prihvatljivost

Električni radijatori koji akumuliraju toplotu ne proizvode nikakve štetne gasove ili čestice, kao što su ugljen-dioksid, azot-oksidi ili čađ. Oni takođe ne zahtevaju nikakvo održavanje, poput čišćenja dimnjaka ili peći. Elektrifikacija, ili potreba električne energije za grejanje, transport i druge svrhe, eliminiše emisiju štetnih čestica na samom mestu potrošnje energije i na taj način doprinosi očuvanju životne sredine o čemu je bilo više reči u jednom od naših prethodnih tekstova o elektrifikaciji.

 1. Jednostavnost instalacije i korišćenja

AeroFlow radijatori na struju laki su za instalaciju i upotrebu, jer ne zahtevaju nikakve dodatne elemente, kao što su cevi, ventili i slično. Oni se jednostavno priključe na postojeću električnu mrežu i postave na željeno mesto. Sistem jednostavne kontrole omogućava podešavanje temperature i perioda grejanja po potrebi. Pored toga, postoji i mogućnost daljinske kontrole putem interneta i besplatne aplikacije što podiže nivo komfora koji ovi termoakumulacioni radijatori nude korisnicima.

 1. Estetski izgled i udobnost

 

električni termoakumulacioni radijator na struju

Dizajn AeroFlow električnih radijatora je moderan i elegantan, te se lako uklapa u različite stilove enterijera. Pored toga, pružaju prirodnu i ravnomeranu distribuciju toplote u prostoru, bez sušenja vazduha ili stvaranja buke.

AeroFlow električni radijatori su odlično rešenje za grejanje domova ili poslovnih prostora, jer nude brojne prednosti u pogledu uštede energije, ekološke prihvatljivosti, jednostavnosti instalacije i korišćenja, estetskog izgleda i udobnosti.

Pored toga, zahvaljujući kvalitetnoj i pouzdanoj tehnologiji odlikuje ih bezbednost upotrebe i dugotrajnost.

AeroFlow radijatori idealni su za one koji žele da imaju efikasno, sigurno i komforno grejanje na struju bez komplikacija i visokih troškova.