header-img

Novo iz Nexans-a

Norveški grejni kabl TKXP, koji je već nekoliko generacija omiljeni među skandinavskim instalaterima, unapređen je i sada osim novog imena TQXP ima i potpuno nove osobine.

Manjeg prečnika i značajno lakši od svog prethodnika, TQXP još je podesniji za montažu čak i na većim površinama.

Visoki standardi kvaliteta, stroga pravila i regulacija, zajedno sa nepovoljnim klimatskim uslovima u Norveškoj, nameću potrebu za vrhunskim proizvodima.

Lakši kabl – lakša montaža

Zamena olova bakrom i aluminijumom rezultirala je smanjenjem težine za dve trećine u odnosu na prethodnu verziju.

Smanjena težina novog grejnog kabla omogućava instalaterima da pokriju duplo veće površine nego pre, rukujući lakšim kalemom.

Osim što ne opterećuje instalatera zbog tanje i lakše konstrukcije novi norveški grejni kabl TQXP za uzemljenje ima veoma fleksibilan provodnik od mnoštva tankih bakarnih žica. Ovo značajno olakšava montažu jer je kabl savitljiviji.

Pored svega, više ne postoje ograničenja po pitanju prostorija ili spoljašnjih površina gde se kabl može montirati.

norveški-grejni-kabl-TQXP-konstrukcija

 

 

 

 

 

 

 

Sigurnost i pouzdanost

Spojevi između napojnog i grejnog kabla su integrisani i u potpunosti prekriveni neprekidnom izolacijom provodnika, zaštitnim širmom i spoljnim plaštom na kome je štampom obeleženo mesto spoja.

Završnica kabla je kompaktna i 100% vodootporna.

Norveški grejni kabl
inovacija iz Nexans-a

Inovativnost i inventivnost postali su sinonim za proizvode koji još od 1927. godine izlaze iz fabrike u Langhusu.

Prepoznatljiv kvalitet i pouzdanost u radu pozicionirali su ove proizvode kod kupaca širom sveta.

Pored toga konstantan rad na usavršavanju proizvoda i njihovo prilagođavanje potrebama olakšane i sigurne ugradnje, učinili su ove proizvode prvim izborom skandinavskih i instalatera širom sveta.

Vrhunski materijali čine grejne kablove veoma otpornim na mehanička oštećenja, niske i visoke temperature, UV zračenje, vlagu, vodu, hemijske agense i sl.

Kvalitet i olakšana montaža

Skrivena spojnica (hidden splice), kao i završnica kabla (end seal) inovacije su iz Nexans-a koje su doprinele i kvalitetu kablova i lakšoj instalaciji.

Integrisan spoj provodnika i neprekinuta izolacija čine kablove neuporedivo otpornijim na vlagu i razne druge uticaje.

Sa druge strane, pošto je spojnica ‘nevidljiva’ a grejni kabl jednakog prečnika celom dužinom, nije potrebno prilagođavati površinu poda kako bi se spojnica smestila u tankom sloju košuljice ili lepka za keramiku.

TQXP je samo jedan u nizu inovativnih proizvoda iz Nexans razvojnog tima.

norveški-grejni-kabl-TQXP-montaža

 

 

 

 

 

Primena

Mogućnosti za primenu ovog kabla su neograničene. Kod podnog grejanja može se ugraditi u betonske podove ili između drvenih greda. Takođe, može se koristiti u sistemima za otapanje snega i leda, zagrevanje tla ili zaštitu od zamrzavanja cevi i odvoda.

Kao i njegovi prethodnici i grejni kabl TQXP se proizvodi sa izlaznim snagama 10W/m i 17W/m, za napon od 230V.

Dužine grejnih sekcija su blago izmenjene u odnosu na standardni grejni kabl TXLP/2R, pa je izbor odgovarajuće dužine dodatno olakšan.