header-img

GREJNI KABL TXLP/2R NORDIC 17

pro_alt

Tip

TXLP/2R NORDIC 17

Napon

230V

Linijska snaga

17 W/m

Dužina hladnog kraja

2.3m

Broj provodnika

2

Zemlja porekla

Norveška

Grejni kablovi TXLP/2R NORDIC 17W/m  

Prilagodljivo rešenje i mogu imati različite primene. Idealni su za direktno zagrevanje kod podova sa betonskom konstrukcijom.

Grejni kablovi TXLP/2R NORDIC 17 su standardno rešenje kod sistema električnog podnog grejanja, pogodni za grejanje skladišta, vlažnih prostorija i bazena. Značajna primena je za otapanje snega i leda, zaštitu krovova i oluka, grejanje tla kao i za zaštitu od smrzavanja.

Svaki grejni element ima fabrički napravljen integrisan spoj koji je označen => SPLICE <= na površini kabla. Fabrički izrađen spoj je 100% vodootporan i ne zagreva se u radu.

Hladni kraj je označen sa ****** na spoljašnjem plaštu i označava da ovaj deo grejnog kabla ne odaje toplotu.

Grejni kablovi TXLP/2R predstavljaju najzastupljeniji proizvod kompanije Nexans Norveška, ne samo zbog svojih karakteristika, već i zbog veoma velikog spektra primene.

Grejni kablovi TXLP/2R NORDIC 17W/m primena

ELEKTRIČNO PODNO GREJANJE – mogu se instalirati do maksimalne snage od 200W/m² za unutrašnje prostorije, odnosno minimalnog rastojanja od 5xD (poluprečnik), odnosno 7cm.

OTAPANJE SNEGA I LEDA – mogu se koristiti za otapanje snega i leda sa spoljašnjih površina za snage do 240W/m², odnosno minimalnog rastojanja 5xD (poluprečnik), odnosno 7cm.

Preporuka za ovu primenu je grejni kabal veće linijske snage DEFROST SNOW 28.

ZAŠTITA KROVOVA I OLUKA – koriste se za sprečavanje pojave leda u olucima i na krovnim uvalama. Postavljaju se na određene nosače za horizontalne i vertikalne oluke.

Postavljaju se u dve ili više paralelnih linija zavisno od potrebne snage. Dodatno rešenje za zaštitu oluka od pojave leda i snega je samoregulišući grejni kabal CABT DE-ICING.

ZAŠTITA OD SMRZAVANJA – veoma široku primenu imaju kod zaštite cevi i rezervoara od smrzavanja, pratećeg grejanja cevi i grejanja u industriji.

GREJANJE ZEMLJIŠTA I SADNICA – odleđivanje zemljišta kao i grejanje biljaka su još jedna od primena grejnih kablova TXLP/2R 17W/m.

Grejni kablovi TXLP/2R NORDIC 17W/m instalacija