header-img

AeroFlow Električni radijatori FlexiComfort

pro_alt

Napajanje

230 V

Snaga (W)

od 650 W do 2450 W

Težina (kg)

od 17 kg do 55 kg

Funkcije

Grejanje na struju

AeroFlow električni radijatori razlikuju se od drugih električnih grejnih tela po tome što imaju jezgro od šamotne opeke koja akumulira toplotu i zatim je emituje u prostoru. Na ovaj način, AeroFlow električni radijatori štede električnu energiju, omogućavaju brzo zagrevanje prostorije uz ravnomernu raspodelu temperature i učinkovitiji su od panelnih radijatora.

Kako funkcionišu AeroFlow električni radijatori?

U jezgru AeroFlow električnih radijatora nalazi se vatrostalna cigla odnosno šamotna opeka. Za razliku drugih radijatora na struju, u ovom slučaju ne zagreva se čelična školjka radijatora, već kamen.

Prilikom zagrevanja toplota se akumulira i zatim emituje u prostoriju. Radijator preuzima hladan vazduh odozdo, zagreva ga i oslobađa toplotu direktno kroz otvore koji se nalaze na vrhu radijatora – stvarajući takozvanu konvekcionu toplotu.

Kada je dostignuta željena temperatura, podešena putem termostata, radijator će se isključiti, a šamotna opeka će nastaviti da emituje toplotu, bez dodatnog trošenja električne energije.

Da bi se osigurala ravnomerna raspodela toplote, AeroFlow električni radijatori imaju posebno dizajnirane grejne zone na vrhu i na dnu radijatora.

Dimenzije i specifikacije

U tabeli ispod pogledajte razlike u dimenzijama i specifikacijama AeroFlow radijatora. Odabir napravite shodno vašim potrebama i veličini grejnog prostora.

električni radijatori

Svaki AeroFlow radijtor može biti opremljen sa dve vrste kontrolera – vi birate koji želite. Zavisno od vaših potreba možete odabrati FlexiSmart način kontrole ili FlexiComfort prijemnik sa X3D sobnim termostatom.

FlexiComfort

Kontrola putem bežičnog termostata (X3D) koji možete postaviti bilo gde u prostoriji;

Povezivanje na ruter uz TYDOM 1.0 Smart Home Box;

Moguće je istovremeno kontrolisati više radijatora koji se nalaze u istoj grejnoj zoni (prostoriji);

Podešavanje efikasnog rasporeda grejanja;

Precizna kontrola putem aplikacije;

Uz FlexiComfort, odnosno termostat koji postavite na zid, možete kontrolisati jedan ili više radijatora koji su u istoj grejnoj zoni – npr kuhinja, dnevna soba, trpezarija (za razliku od FlexiSmart kontrolera kojim možete kontrolisati samo jedan radijator). Temperaturu za više radijatora možete podesiti ručno, ali to možete raditi i putem aplikacije.

Ukoliko povežete termostat sa ruterom uz pomoć TYDOM 1.0 Webconnector-a, možete kontrolisati vaše grejanje putem besplatne aplikacije sa vašeg pametnog telefona ili tableta.

 

U pitanju je proizvod nemačke kompanije Thermotec AG, a više o proizvodu pročitajte u našem tekstu na stranici Aktuelnosti.