header-img

AeroFlow Električni radijatori FlexiSmart

pro_alt

Napajanje

230 V

Snaga (W)

od 650 W do 2450 W

Težina (kg)

od 17 kg do 55 kg

Funkcije

Grejanje na struju

AeroFlow električni radijatori razlikuju se od drugih električnih grejnih tela po tome što imaju jezgro od šamotne opeke koja akumulira toplotu i zatim je emituje u prostoru. Na ovaj način, AeroFlow električni radijatori štede električnu energiju, omogućavaju brzo zagrevanje prostorije uz ravnomernu raspodelu temperature i učinkovitiji su od panelnih radijatora.

Kako funkcionišu AeroFlow električni radijatori?

U jezgru AeroFlow električnih radijatora nalazi se vatrostalna cigla odnosno šamotna opeka. Za razliku drugih radijatora na struju, u ovom slučaju ne zagreva se čelična školjka radijatora, već kamen.

Prilikom zagrevanja toplota se akumulira i zatim emituje u prostoriju. Radijator preuzima hladan vazduh odozdo, zagreva ga i oslobađa toplotu direktno kroz otvore koji se nalaze na vrhu radijatora – stvarajući takozvanu konvekcionu toplotu.

Kada je dostignuta željena temperatura, podešena putem termostata, radijator će se isključiti, a šamotna opeka će nastaviti da emituje toplotu, bez dodatnog trošenja električne energije.

Da bi se osigurala ravnomerna raspodela toplote, AeroFlow električni radijatori imaju posebno dizajnirane grejne zone na vrhu i na dnu radijatora.

Dimenzije i specifikacije

U tabeli ispod pogledajte razlike u dimenzijama i specifikacijama AeroFlow radijatora. Odabir napravite shodno vašim potrebama i veličini grejnog prostora.

električni radijatori

Svaki AeroFlow radijtor može biti opremljen sa dve vrste kontrolera – vi birate koji želite. Zavisno od vaših potreba možete odabrati FlexiSmart način kontrole ili FlexiComfort prijemnik sa X3D sobnim termostatom.

FlexiSmart

Kontrolor sa ekranom nalazi se na radijatoru;

Svaki radijator se kontroliše zasebno;

Moguće je ručno kontrolisati temperaturu;

Moguće je podešavati plan grejanja;

Moguće je kontrolisati radijator putem aplikacije.

Vrste kontrole uz FlexiSmart

  1. Ručna kontrola

FlexiSmart kontroler ima ekran ugrađen na radijatoru. Temperaturu kontrolišete putem dugmića sa strelicama, a kada je željena (odnosno podešena) temperatura postignuta, grejanje se automatski isključuje. Uz FlexiSmart kontroler, opcija za ručnu kontrolu aktivna je odmah, odnosno nije potrebno nikakvo dodatno podešavanje na radijatoru.

  1. Podešavanje plana grejanja

Uz FlexiSmart kontroler možete podesiti plan grejanja za svaki električni radijator pojedinačno. Na ovaj način, vaše grejanje možete prilagoditi vašim dnevnim rutinama tako da se nikada ne zateknete u nezagrejanoj prostoriji, čak i kada se vratite sa puta ili posla.

  1. Kontrola putem aplikacije

Kontrola je još lakša uz pomoć besplatne aplikacije koju možete preuzeti sa App Store-a ili Google Play-a. U ovom slučaju, potrebno je da FlexiSmart kontroler povežete sa internet modulom (AeroFlow Gateway FlexiSmart), a zatim preuzmete i povežete aplikaciju i uživate. Više informacija o ovom načinu kontrole možete pronaći u priručniku.

 

U pitanju je proizvod nemačke kompanije Thermotec AG, a više o proizvodu pročitajte u našem tekstu na stranici Aktuelnosti.