header-img

Dozna za suvu montažu – plitka

pro_alt

prečnik otvora

82mm

dubina

46mm

RAZMAK IZMEĐU ŠRAFOVA

60mm

Max Ø ulaza za cevi

M25

Zaptivne membrane

da

Zemlja porekla

Nemačka

UP¹ ECON® Fix nemačkog proizvođača KAISER ELEKTRO je nova serija ugradnih dozni za pune zidove koja podiže standard ugradnje samih dozni ali i montaže elektro instalacija na potpuno novi nivo. Osim što je proces montaže pojednostavljen kao nikada pre, nova serija dozni nudi potpunu zaptivenost ulaza za kablove i creva, kao i otvora za ugradnju same dozne zadovoljavajući i najstrožije zahteve energetske efikasnosti i zvučne izolacije. Nova serija proizvoda nudi 25% veću zapreminu za instalaciju od tradicionalnih jednostrukih dozni i pruža dovoljno prostora za kablove, priključne terminale, kleme i sl. pribor za instalaciju. Mehanizam za brzo fiksiranje zasnovan na rebrima  donosi uštedu vremena do 50% prilikom montaže dozni. Dozne je moguće nizati i kombnovati različite načine za povezivanje na središnjem rastojanju od 71mm. U zavisnosti od potrebe mogu se koristiti samo otvori u bočnim stranama za prolaz kablova ili se zidovi mogu potpuno ukloniti da bi se dobio prostor za montažu prethodno ožičene opreme poput utičnica. Četiri trostruke kupole za zavrtnje olakšavaju pričvršćivanje i pozicioniranje elektroinstalacione opreme. Uz dodatak nadgradnog prstena moguće je kompenzovati različite debljine sloja maltera prilikom završnih građevinskih radova.

Dozne su dizajnirane za sigurnu i čvrstu montažu u svim vrstama punih zidova od uobičajenih materijala kao što su puna ili šuplja opeka (sa ili bez ispune), silikatna opeka, gas beton blokovi i betonski blokovi.

Osim inovativnog načina montaže, UP¹ dozne nude izdašan prostor za instalaciju i praktičan smeštaj kablova, priključnih elemenata i drugog elektroinstalacionog pribora i opreme.

Spoljašnji prečnici spojenih kutija koji se preklapaju omogućavaju stabilnu vezu između dozni i sigurno ležanje u zidu. U zavisnosti od potrebe, oprema u dozni se može ožičiti kroz prolaze u zidovima dozni, a takođe, kod montaže prethodno ožičene opreme zidovi se mogu delimično ili potpuno ukloniti i na taj način se dobija otvoren prostor za montažu.

Inventivni dizajn KAIZER-ovih UP¹ dozni omogućava nizanje (povezivanje) sa obe strane, pa ne morate voditi računa o tome kako su dozne okrenute, dovoljno ih je sastaviti laganim pritiskom da bi se formirala sigurna veza na međuosnom rastojanju od 71mm.

Ulazi za cevi i kablove dizajnirani su tako da ostavljanju maksimum prostora dostupnog za ožičenje, a ujedno pružaju i potpunu fleksibilnost bez obzira na pravac i ugao ulaska kablova i cevi u doznu.

Takođe, UP¹ dozne omogućavaju ulazak kablova i sa donje strane što dodatno olakšava postavljanje elektroinstalacija u različitim situacijama. Membrane su dodatno ojačane da bi apsorbovale pritisak PU pene ukoliko se koristi, i svaka je obeležena što dodatno olakšava izbor na licu mesta.

Ulazi za kablove i cevi sa inovativnim dizajnom membrana, omogućavaju uvođenje bez alata i olakšavaju instalaciju, uz znatno manji utrošak vremena. Elastične ECON® multi-membrane stopostotno naležu na kabl ili instalacione cevi sprečavajući i najmanje strujanje vazduha i obezbeđujući siguran položaj bilo kog kabla ili cevi do Ø 25 mm. UP¹ dozna sa ECON® tehnologijom sprečava prenošenje vertikalnog strujanja vazduha, koje je tipično šuplje blokove, iz unutrašnjih komora dalje u prostor.

Nakon malterisanja, ožičenje se može izvesti na više načina, klasičnom vezom u srednjem delu dozne ili kroz potpuno izolovani prolaz do same osnove dozne bez krivudanja kabla prilikom provođenja od jedne dozne do druge.

Na kraju, moguće je potpuno ukloniti pregradne zidove kod već spojenih i ugrađenih dozni tako što ćete ih jednostavno polomiti pomoću kombinovanih klešta i na taj način ćete dobiti maksimum prostora za instalaciju i ožičenje.

Ovo omogućava brzu i jednostavnu montažu prethodno ožičenog pribora poput utičnica.

Sve UP¹ jednostruke kutije nude izdašan prostor za instalaciju i praktičan smeštaj kablova, priključnih terminala i pribora za instalaciju.

Zaštitni poklopac sa signalnim iglicama štiti dozne prilikom malterisanja i olakšava lociranje dozne i otvaranje po završetku malterisanja.

Dozne imaju nazubljene površine za pribor koji se fiksira pomoću kandži i četiri kupole sa po tri otvora za vijke što daje maksimalnu fleksibilnost za sigurno fiksiranje različite opreme.

UP¹ ECON® Fix dozne opremljene su posebno dizajniranim rebrima za sigurno fiksiranje u zidovima od svih vrsta opekarskih proizvoda bez upotrebe gipsa. Da bi se obezbedila minimalna debljina maltera poseduju i graničnik dubine. Zahvaljujući ovoj tehnologiji dozne su stabilne i potpuno učršćene pre malterisanja, a dizajnirane su tako da ostavljaju prostor koji će biti popunjen malterom za trajno fiksiranje.

Za bušenje otvora Ø 82 mm za ugradnju preporučujemo upotrebu dijamanske kružne testere (br. art. 1088-02). Nakon izrade otvora umetnite doznu i postavite zaštitni signalni poklopac. Prodiranje maltera u prostor između zidova dozne i orvora dodatno će je učvrstiti i trajno pozicionirati u zidu.