header-img

GREJNI KABL TXLP/1 BLUE 17

pro_alt

Tip

TXLP/1 BLUE 17

Napon

230V

Linijska snaga

17W/m

Dužina hladnog kraja

2 x 2.3m

Broj provodnika

1

Zemlja porekla

Norveška

Grejni kabl TXLP/1 BLUE 17

Fabrički izrađen grejni elementi sa jednostrukim provodnikom sa linearnim opterećenjem 17W/m. Prilagodljivo rešenje za različite primene. Dvostrano napajani grejni kabl za direktno zagrevanje kod podova sa betonskom konstrukcijom. Pogodni za grejanje skladišta, otapanje snega i leda, zaštitu krovova i oluka, grejanje tla kao i za zaštitu od smrzavanja.

Svaki grejni element ima dva fabrički napravljena integrisana spoja koji su označeni => SPLICE =< na površini kabla. Fabrički izrađen spoj je 100% vodootporan i ne zagreva se u radu. Hladni krajevi su označeni sa ****** na spoljašnjem plaštu i ovi delovi grejnog kabla ne odaju toplotu.

IP klasa: IP X8 (ne poseduje krajnju zaptivku)

Otporan na UV zračenje: Da

Mehanička klasa: M2

Minimalna temperatura ugradnje (bez predostrožnosti): 0°C.

Grejni kabl TXLP/1 BLUE 17 primena

ELEKTRIČNO PODNO GREJANJE – mogu se instalirati do maksimalne snage od 200W/m² za unutrašnje prostorije, odnosno minimalnog rastojanja od 5xD (poluprečnik), odnosno 6,5cm.

OTAPANJE SNEGA I LEDA – mogu se koristiti za otapanje snega i leda sa spoljašnjih površina za snage do 240W/m², odnosno minimalnog rastojanja 5xD (poluprečnik), odnosno 6,5cm. Preporuka za ovu primenu je dvostrano napajani grejni kabal veće linijske snage TXLP/1 BLACK 28.

ZAŠTITA KROVOVA I OLUKA – koriste se za sprečavanje pojave leda u olucima i na krovnim uvalama. Postavljaju se na određene nosače za horizontalne i vertikalne oluke. Postavljaju se u dve ili više paralelnih linija zavisno od potrebne snage. Dodatno rešenje za zaštitu oluka od pojave leda i snega je samoregulišući grejni kabal CABT DE-ICING.

ZAŠTITA OD SMRZAVANJA – veoma široku primenu imaju kod zaštite cevi i rezervoara od smrzavanja, pratećeg grejanja cevi i grejanja u industriji.

GREJANJE ZEMLJIŠTA I SADNICA – odleđivanje zemljišta kao i grejanje biljaka su još jedna od primena grejnih kablova TXLP/1 BLUE 17W/m.

Grejni kabl TXLP/1 BLUE 17 instalacija

Ovaj tip grejnog kabla zahteva temeljno planiranje pre početka njegove instalacije. Zbog dva napojna kraja (neophodno je oba kraja dovesti u tačku napajanja), priprema i proračun utroška ovog kabla je od velike važnosi pre pristupanja instalaciji. Instalacija je dodatno olakšana velikim izborom različitih dužina i snaga ovog tipa grejnog kabla. Proizvođač NEXANS Norveška standardno proizvodi 13 različitih grejnih elemenata ovog tipa.