header-img

GREJNI KABL TXLP/2R NORDIC 10

pro_alt

Tip

TXLP/2R NORDIC 10

Napon

230V

Linijska snaga

10W/m

Dužina hladnog kraja

2.3m

Broj provodnika

2

Zemlja porekla

Norveška

Grejni kablovi TXLP/2R NORDIC 10W/M

Gotovi fabrički grejni elementi različitih dužina sa linijskom snagom od 10W/m.

Grejni kablovi TXLP/2R 10W/m su idealni za direktno zagrevanje kod betonskih podova sa završnom drvenim oblogama, pogodni za grejanje skladišta, otapanje snega i leda, zaštitu krovova i oluka, grejanje tla kao i za zaštitu od smrzavanja.

Svaki grejni element ima fabrički napravljen integrisan spoj koji je označen => SPLICE <= na površini kabla. Fabrički izrađen spoj je 100% vodootporan i ne zagreva se u radu.

Hladni kraj je grejnog kabla je označen sa ****** na spoljašnjem plaštu i označava deo kabla ne odaje toplotu i služi za povezivanje.

Grejni kablovi TXLP/2R predstavljaju najzastupljeniji proizvod kompanije Nexans Norveška, ne samo zbog svojih karakteristika, već i zbog veoma velikog spektra primene.

Grejni kablovi TXLP/2R NORDIC 10W/m primena:

ELEKTRIČNO PODNO GREJANJE – mogu se instalirati do maksimalne snage od 140W/m² za unutrašnje prostorije, odnosno minimalnog rastojanja od 5xD (poluprečnik), odnosno 7cm.

Posebna primena je za grejanje vlažnih prostorija, sauna i bazena zbog svoje male snage i konstrukcije koja je 100% vodonepropusna.

OTAPANJE SNEGA I LEDA – mogu se koristiti za otapanje snega i leda sa spoljašnjih površina.

Za ovu primenu grejni kablovi se napajaju međufaznim naponom 400V. Linijska snaga grejnog kabla se povećava na 30W/m i koriste se za snage do 420W/m², odnosno minimalnog rastojanja 5xD (poluprečnik), odnosno 7cm.

Opcija ovu primenu je grejni kabal linijske snage 28W/m DEFROST SNOW 28. koji se napaja mrežnim naponom 230V.

ZAŠTITA KROVOVA I OLUKA – koriste se za sprečavanje pojave leda u olucima i na krovnim uvalama. Postavljaju se na određene nosače za horizontalne i vertikalne oluke.

Postavljaju se u dve ili više paralelnih linija zavisno od potrebne snage. Dodatno rešenje za zaštitu oluka od pojave leda i snega je samoregulišući grejni kabal CABT DE-ICING.

ZAŠTITA OD SMRZAVANJA – veoma široku primenu imaju kod zaštite cevi i rezervoara od smrzavanja, pratećeg grejanja cevi i grejanja u industriji.

GREJANJE ZEMLJIŠTA I SADNICA – Mala linijska snaga od 10W/m zahteva postavljanje grejnih kablova na manjem rastojanju tako da se površine ravnomernije zagrevaju što posevno pogoduje travnatim površinama i uzgajanju sadnica u plastenicima.

Grejni kablovi TXLP/2R NORDIC 10W/m instalacija: