header-img

Termostat Terneo PRO

pro_alt

NAPAJANJE

230V

MAX. OPTEREĆENJE

3000 VA

EKRAN

GRAFIČKI

REŽIMI RADA

SOBNI, PODNI ILI KOMBINOVANO

OPSEG TEMPERATURE

5...60 °С

SENZOR

4.7, 6.8, 10, 12, 15, 33, 47 K

DIFERENCIJA

0.5 °C sobni, 1...10 °С podni

FUNKCIJE

KALIBRACIJA, ODMOR, POTROŠNJA

Termostat Terneo pro — maksimalne funkcije za optimalan komfor

Sa terneo pro termostatom imate mogućnost programiranja grejanja po nedeljnom rasporedu, odvojeno za radne dane i vikende. Podesite do tri intervala tokom dana, tokom kojih će se održavati ugodna temperatura. Uređaj ima integrisan senzor temperature vazduha, a ovaj model dodatno uključuje i senzor temperature poda. Termostat Terneo PRO je idealan za optimalno korišćenje energije i održavanje ugodnih uslova u vašem domu.

Termostat Terneo_pro_podešavanje

Čarobnjak za podešavanja

Kada ga uključite prvi put, Terneo PRO vas vodi korak po korak kroz osnovna podešavanja termostata i štedi vam vreme. Dodatna podešavanja su opciona. Funkcija čarobnjaka za podešavanja je dodata u Terneo PRO od decembra 2022.

Termostat se programira sa četiri dugmeta, a svi podaci se prikazuju na informativnom ekranu. Podešavanja koja konfigurišete čuvaju se u nepromenljivoj memoriji.

Kontrola podnog grejanja

Uređaj može da kontroliše električno podno grejanje, vodeno podno grejanje pomoću elektrotermalnog aktuatora sa radnim naponom od 230 V (elektrotermički aktuator mora biti normalno zatvoren), električne panelne grejalice i konvektore. Pored funkcije grejanja termostat Terneo PRO može se koristiti za regulaciju hlađenja i ventilacije

 

Termostat Terneo_pro_funkcije

Termostat Terneo PRO – Jedinstvene osobine

Ako provetrite prostoriju, zašto trošite struju? Termostat Terneo PRO je u stanju da prepozna kada je prozor otvoren u prostoriji i isključi grejanje na 30 minuta. Možete odabrati jedan od tri glavna načina rada:

„tajmer“: individualni raspored grejanja za celu nedelju sa mogućnošću izbora do tri perioda ugodne temperature tokom radnog dana;
“ručno”: temperatura koju ste postavili se stalno održava;
„odmor“: podesite period kada nećete biti kod kuće, tokom kojeg će se održavati navedena temperatura „odmora“.

Kalibracija temperature i energetska statistika

Unesite snagu povezane opreme da biste održavali sobnu temperaturu što je preciznije moguće. Ovo će takođe omogućiti termostatu da efikasnije vodi statistiku energije. Svoju potrošnju energije možete pratiti 1, 7 ili 30 dana, kao i za sve vreme rada. Ovo će vam omogućiti da efikasnije postavite individualne rasporede grejanja.

Termostat Terneo PRO – instalacija

Sve što je potrebno za ugradnju je već u kompletu! Ugradnja se vrši u standardnu doznu prečnika 60 mm. U modelu sa dodatnim senzorom temperature poda potrebno je ugraditi sam senzor. Stavite ga u zaštitu metalno-plastičnu cev (prečnika 13 mm) i postavite u pod gde je instaliran grejni kabl.

Bezbedan rad i kompatibilnost

Možete zaključati kontrolna dugmad termostata tako da niko slučajno ne promeni parametre njegovog rada. Uređaj takođe ima zaštitu od pregrevanja: ako temperatura u njemu poraste na 85 °C, prestaće da greje i obavestit vas o razlogu. Kada temperatura unutar kućišta padne na 75 °C, regulator temperature će nastaviti sa radom.

Terneo pro termostat možete koristiti sa grejnim kablovima, grejnih folija i senzorima (uključujući digitalne senzore) većine proizvođača na tržištu. U pakovanju se uz termostat isporučuje NTC senzor R10-3, 10kΩ, sa kablom dužine 3m. Termostat podržava sledeće tipove podnih senzora: 4.7, 6.8, 10, 12, 15, 33, 47 kOhm na 25 °C.

U pakovanju se isporučuje sa standardnom belim ramom. Podržani su ramovi tipa Unica i New Unica proizvođača Schneider Electric.